vineri, 11 noiembrie 2011

Coelhii beletristici

   Voi spune că suntem ăi mai originali din lume pân' o să căpiez. Moromete ăl bătrân (Ilie, pentru pretioși) m-ar fi intrebat acum ''Pe ce te bazezi?'', întrebare legitimă, dealtfel. Păi să purcedem...   
   Prin anii '90 era la modă să ai un chioșc, crâșmă sau magazin de haine second hand. Doar așa ieșeai din mulțime. În timp, potența financiară cerea mai mult pentru a fi unanim acceptată. Așa au apărut cluburile de fițe. Cu alte cuvinte, nu erai jupân dacă nu dețineai singur sau în cârdașie un stabilment d'ăsta. Au mai trecut câțtiva ani și ce sa vezi? Nu mai erai șmecher dacă nu avea un ziar. Diferențele erau date de tiraj, de apariție, de aria de difuzare, șamd. Altfel spus. ăi mai șmecheri erau cei care dețineau un cotidian central cu tiraj baban.
    Eheeei, au mai trecut câțiva ani și lumea s-a schimbat. Doar c-un birt ș-o fițuică nu mai erai mare sculâ. Așa au apărut patronii de televiziuni. Acest moment este extrem de important și motivul scrierii mele în același timp. S-a născut astfel, curentul cultural. Șmecherii au început să apară la televizor, să dea interviuri în presă, să cumpere echipe de  fotbal, un vis.
     Și iată că ajungem în zilele noastre. Ce credeți voi că- i excită la maxim pe jupâni? Să scrie o carte! Zău, nu e glumă. N-am să-i nominalizez aici pe cei cu aspirații literare pe de o parte din respect pentru cei care au scris bine, pe de altă parte din pizmă. Recunosc sportiv că mă bătea și pe mine gandul să fac asta cândva. Acum e desuet. Da' numa' să le fac în ciudă, nu voi ceda așa ușor. Voi scoate o serie limitată de videobooks. Up yours!

Niciun comentariu: