marți, 10 mai 2016

Și tu poți fi deșteptul lunii

   Ai văzut Ziua Cârtiței? Dacă da, felicitări. Dacă nu, ți-l recomand. În linii mari, e cam așa. Phil Connors (Bill Murray), meteorolog de serviciu, este trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenției o dată pe an, de "Ziua Cârtiței". Pentru că a făcut același lucru în ultimii patru ani, Phil nu face niciun efort să-și mascheze nemulțumirea. Rutina anilor trecuți se repetă până în zorii zilei următoare când, după un somn liniștit, eroul nostru se trezește și constată că ziua precedentă se repetă. Phil își dă seama că este blestemat să-și petreacă eternitatea în același loc, văzând aceleași persoane și făcând același lucru în fiecare zi.

   Astăzi este o zi importantă pentru România modernă. Este Ziua Regelui. Pe vremuri, între 1866-1916 și 1918-1948, 10 Mai a fost Ziua Națională a României. Tot astăzi se sărbătoreşte și Ziua Independenței României. Bun, gata cu istoria.

   La fel ca în Ziua Cârtiței, trăiesc senzația că este un scenariu care se repetă în fiecare an. Eu postez urări de Ziua Regelui și de Ziua Majestății Sale, Regele Mihai I al României iar câțiva useri aruncă șuvoaie de ură ce au la bază informații de pe site-urile de istorie și cultură nationalisti.ro, cyd.ro, fluierul.ro și multe altele.


   Ca să nu mă abat de la subiectul filmului Ziua Cârtiței, că așa am început, am postat și astăzi un mesaj de urare. Aștept cu nerăbdare mesajele ce mustesc de ură. Să vedem cine va fi desemnat deșteptul lunii mai 2016 2017.
3, 2, 1... start!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cine-i tipul din poza, ca pare cunoscut?
Bill Murray in niciun caz...

Lavinia spunea...

Cine-i tipul/tipa "anonim" din comentariu, că pare cunoscut/ă?! Un intelectual în nici un caz... O fi Guță, o fi Sânziana Buruiană...?