luni, 28 mai 2012

Răvășitor! Cine l-a ucis pe Kennedy!

   Pot să pariez că tu, exact tu, tu, cel care citești rândurile acestea crezi că cei din presă au o muncă ușoară, bine plătită și o viață plină de favoruri. Află acum că nu e nici pe departe așa. Cel puțin slujbașii din televiziuni (lor le voi dedica acest elogiu) sunt niște truditori. O armată de furnicuțe se dă de ceasul morții pentru a-ți aduce ție, telespectatorule, știri și reportaje care să te facă mai bun, mai înțelept chiar (dacă mi-e permisă formularea) mai superior, dacă nu cumva cel mai superior. La prima vedere și în vâltoarea vremurilor pe care le trăiești poți crede că material e căcălau din belșug. Criză, tăieri și majorări de salarii/pensii, remanieri, moțiuni de cenzură, demiteri sau alte variațiuni  de gen, toate sunt desuete. Nimeni nu mai reacționează la așa truisme. Recunoaște că setea de senzațional te devorează galopant și că doar dooj' de morți rezultați dintr-un accident rutier nu-ți mai fac inima să tresară. Și ce crezi? Furnicuțele se dau și mai tare de ceasul morții să facă rost de subiecte megainteresante. Și toate acestea însoțite de imagini, da? Urmărește materialul de mai jos de paregzamplî!


   Știi tu cât de greu le-a fost furnicuțelor să-l dibuiască pe bravul cameraman de ocazie care a refuzat să-și dea obștescul sfârșit (dacă nu termin mai repede materialul ăsta rămân fără clișee odioase) pe nefilmate? N-ai habar. Da' știi să cârcotești când e vorba de abonament că e prea scump, că nu-ți permiți, că în Botswana și Zimbabwe e mai ieftin, etc. Dacă vei continua așa vei avea parte la TV numai de știri d'alea siropoase cu tineri olimpici virgini, cu actori și scriitori care iau nu'ș ce premii stupide sau piese de teatru, Doamne fere'! Așa că bagă-ți mințile-n cap și apreciază ce ai.
   Mădălin Ionescu, Georgeta Ghinea, Mihai Untaru și Adrian Iovan... dragilor, nu vă lăsați. Avem cu toții nevoie de voi. Pentru că vă apreciez atât de mult vă dau un pont pe care dacă-l fructificați corect veți obține o audiență de invidiat. Știu cine l-a ucis pe John F. Kennedy! Zău că știu. Gary Oldman a făcut-o. Pentru detalii scrieți-mi în privat!

Un comentariu:

Felix spunea...

Ma bucur ca RCS-RDS a inceput sa faca putina selectie prin ass-media.