”-Cuțitul cum este? Bun sau rău?
-........ (se aud mormăituri)
-DEPINDE! Acesta este răspunsul. Cu un cuțit poți să tai și să ungi pâinea sau să iei gâtul cuiva. La fel este și cu Facebook. Pe Facebook poți să-ți promovezi afacerea, să ții legătura cu foștii colegi, cu prietenii, rudele ori poți să devii un pedofil de succes. E doar o alegere.
Cu alte cuvinte, nici cuțitul, nici Facebook nu sunt bune sau rele by default. Sunt doar unelte care în mâinile noastre devin bune sau rele. Practic, noi suntem buni sau răi, nicidecum aceste instrumente.”
E punctul meu de vedere, ai libertatea să-l îmbrățișezi sau nu.
Acum, dacă stau să mă gândesc mai bine. aș merge pe varianta Facebook este foarte util. Din cale-afară de util, exagerat de util. Iată 5 motive pentru care cred asta.
1. Oglindește cu claritate de cristal gradul de alfabetizare
Până la apariția Internetului și a noțiunii de online, era destul de greu (spre imposibil) să-i dibuiești pe cei care, de câte ori scriu ceva, generează 2-3 rotații răposatului George Pruteanu. În vorbire, dacă știi cum să faci, nu se prinde nimeni cu câți i rostești a fi, copiii sau a veni. De când avem Facebook, ilegaliștii pot fi dibuiți pe loc. E bine!
2. Arată cât de cocalar poți fi
Cu așa outfit, mă îndoiesc sincer (cu riscu' de a-mi rămâne cute) că deții un abonament la o bibliotecă. Și nici nu poți să-mi spui că teatrul e pasiunea ta. Da, se poate spune că te dai în vânt după cocoșei, însă asta nu are nimic de-a face cu gastronomia ori cu sexul.
3. Arată unde este self esteem-ul tău
Bun, aș putea crede că tu chiar știi multe. Că le știi pe toate, ce s-o mai dăm cotită... Până când mizantropul din tine iese la iveală împroșcând într-un gerunziu desăvârșit pe toată lumea. Sigur, faptul că tu știi amănunte picante despre fiecare demonstrează că te stimezi. De 3 ori pe zi.
4. Statutează încă o dată că cin' se-aseamănă, se-adună
Dacă soba de teracotă este laitmotiv în lista ta de prieteni, este absolut imposibil să mai convingi pe cineva că ești un estet prin definiție. La fel de imposibil va fi să convingi pe cineva că ai discerământ.
5. Ce iaște muzica
Dacă după ce ai ascultat prima variantă, de la un cap la altul, o mai poți asculta și pe cea de-a doua, se poate spune despre tine că nu ești chiar un meloman. Dacă ai ascultat cea de-a doua variantă cap-coadă, în mod repetat și încă o mai asculți putem spune că alegerile tale în materie de muzică sunt, vorba unui distins domn din fotbalul românesc, niște kitsch-uri de un prost gust îndoielnic.
Cu siguranță mai sunt și alte motive pentru care Facebook este util. Ce desprindem noi de aici? Oho! Multe! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu