duminică, 9 ianuarie 2011

Haideți să schimbăm lumea!

Avertisment: Acesta este incă unul din momentele acelea in care scriu serios.

Din momentul în care reușești să rostești prima frază, să manânci de unul singur, sa faci pipi sau caca fără ajutor auzi destul de des că tu ești deosebit. Auzi mereu vorbe drăgastoase de la părinți și neamuri. Auzi că Doamne Doamne te ocrotește dacă te rogi și crezi în el. Și iți place.

Apoi implinești vărsta la care te duci la grădiniță sau cămin. Aici iți faci primii prieteni cu care discuți despre primele proiecte futuriste doar că tu nu știi incă despre ele că se numesc așa. In perioada asta nu știi ce este frica. Și iți place.

Dupa câțiva ani intri in clasa I. Înveți alfabetul ceea ce iți asigură intr-o mare măsură viitorul. În perioada asta afli lucruri noi. Că poți schimba lumea dacă vrei cu adevarat. Și crezi. Ma rog, la vârsta aia crezi aproape orice. Și iți place.

După 8 ani (dacă nu intervine nimic) intri la liceu. Aici întâlnești prima iubire notabilă. Și îți place. Tot în perioada aceasta te simți prima dată rebel. Adulții nu te ințeleg. Ce știu ei? Profesorii sunt micii tăi inamici. Trag de tine să acumulezi materie repetăndu-ți aceeași chestie pe care ai auzit-o în clasa I, poți schimba lumea. Nu iți mai place la fel de mult.

Apoi intri la facultate. Ai parte de mai multa iubire decât în liceu dar nu iți mai spune nimeni că poți schimba lumea. Profesorii te ucid cu examene, colocvii, parțiale, seminarii și alte cuvinte prețioase. Nu iți place deloc. Îți iei primul job part time. Salariul este mizerabil și colegii te scot din sărite. Nu te mai interesează dacă poți schimba lumea. Urăști viața.

Termini facultatea și te angajezi. Acum incepe ascensiunea profesionala. Te interesează o poziție cheie in companie și faci sacrificii. Ai și uitat de restul lumii. Apoi vrei casă și mașina. Tragi ca un sclav să le obții. Ți se rupe dacă lumea mai poate fi salvată sau nu. Nici măcar nu te mai găndești dacă iți place sau nu.

Apoi incepi să realizezi că Guvernul nu lucrează in sprijinul tău. Că oamenii politici mint și fură. Și ești asaltat zilnic de tot felul de cazuri sociale care mai de care mai convingătoare. Cele cărora le dai credit se dovedesc a fi inșelătorii. Și ți se face sila. Nu mai vrei să te implici în niciun fel. Ți se rupe de restul lumii.

Aici intervin eu cu acest material. Omule, liniștește-te puțin și gandește. Avem posibilitatea să schimbăm lumea. Putem avea și școală și spital și sală de sport și ateneu și teatru și câte vrem noi. Putem redirecționa 20% din profit către oricare instituție sau ONG dorim. Regăsește-ți curajul din clasa I. Hai să facem asta impreună. Putem să schimbam lumea. Garantez că o sa ne placă.

http://www.causes.com/causes/562506-haide-i-s-schimb-m-lumea?m=0a617827

2 comentarii:

Anonim spunea...

si la ce te-ai gandit? concret adica? noi am putea intelege ca vrei doar publicitate

Anonim spunea...

scrii ca un om mare. Pe cuvant ca incepi sa-mi placi conash...